Marmaris Haber Girişi : 01 Eylül 2024 18:02

MARMARİS ZAFER BAYRAMINDA ARYA KONSERİ İLE COŞTU

MARMARİS ZAFER BAYRAMINDA ARYA KONSERİ İLE COŞTU
30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yıl dönümünde; Marmaris Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen fener alayı ve “Murat Karahan, Efe Kışlalı, Levent Gündüz solistliğinden oluşan “3 Tenor” konseri, ilginç bir kutlamaya sahne oldu.

MARMARİS ZAFER BAYRAMINDA ARYA KONSERİ İLE COŞTU

             Muğla’nın Marmaris ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yıl dönümünde; Marmaris Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen fener alayı ve “Murat Karahan, Efe Kışlalı, Levent Gündüz solistliğinden oluşan “3 Tenor” konseri, ilginç bir kutlamaya sahne oldu.


           
                    Sabah düzenlenen resmi törenlerin ardından günün akşamında,  Marmaris Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı öncesinde yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Ketenci Otel önünde buluştu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Süleyman Özdemir, CHP İlçe Başkanı Ömer Bozdemir ve meclis üyelerinde eşlik ettiği yürüyüş, Atatürk Meydanında son buldu.
ATATÜRK MEYDANINDA ARYA KONSERİ


            Fener alayı Atatürk Meydanı’nda son bulurken kalabalığı sahnede solistler Murat Karahan, Efe Kışlalı, Levent Gündüz’den oluşan ‘3 Tenor’ karşıladı. Aryaların yanı sıra sevilen Türkçe şarkıları büyük bir coşkuyla söyleyen 3 Tenor’e, vatandaşlar da hep bir ağızdan eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konser ‘Memleketim’ ve ‘İzmir Marşı’ ile sona erdi.
            Konser öncesi sahneden vatandaşların bayramını kutlayan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Bu akşam Marmaris olarak Türk ulusunun son büyük zaferini bir kez daha coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos bence, Türk ve dünya tarihi açısından başka bir öneme daha sahiptir. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi nasıl ki dünya tarihini değiştirmişse işte 30 Ağustos da böylesine önemli bir gündür. Türk ulusunun zaferi; bir anlayışa, bir yönetim modeline, bir sisteme karşı duruşun, bir itirazın başlangıcıdır. Ve bu sebeple de dünya tarihi açısından İstanbul’un fethi kadar önemlidir, Türk ulusunun dünya tarihine bıraktığı çok önemli bir izdir. Büyük Atatürk savaş alanlarındaki zaferlerin ekonomik, sosyal, bilimsel, kültürel zaferlerle perçinlenmediği sürece eksik kalacağını biliyor, bu sebeple de bu alanlarda sürekli modeller geliştiriyor, Türk ulusunun bu modellere aktif katılımını istiyordu. Biz de bugün Atamızın hedef gösterdiği kültür modeline, ulusumuzun kültürel ilerlemesine katkı koymak istedik. Sevgili Murat Karahan, Efe Kışlalı ve Levent Gündüz’ü bu önemli günde sizlerle bir araya getirdik. Ülkemizin adını dünya çapında duyuran değerli sanatçılarımıza Büyük Atatürk’ün kültür zaferine sundukları katkı için teşekkür ediyor, coşkumuza ortak olan herkese sevgilerimi sunuyorum.” dedi. AjansCANKA